Gospelpiano på not och nät!
Gospel bygger på samspel i kören, med församling/publik men inte minst med ett svängingt komp. Därför jobbar Gospel Start för att underlätta och utbilda på olika sätt. T.ex. genom kurser på nätet och på olika platser runtom i Sverige. Till de flesta av våra sånger finns utskrivet pianokomp. I två material finns det utförligare konkreta tips och idéer om hur du kan utveckla ditt spel. 
Gospel Start (Patric Wemeling) och Gospel 2 (Magnus Spångberg).

Hösten 2016 arrangeras den första kursen i gospelpiano via Skype där Patric Wermeling, musiklärare och gospelpianist, gav praktiska tips och idéer på hur du får det att svänga. Vi utgår från materialet Gospel Start där du hittar grunderna för att sjunga och kompa gospel.

Patric kommer från Immanuels kyrkan i gospelmetropolen Örebro och har spelat och undervisat gospel dels som pianist men också som trummis sedan 90-tal i körer som Joybells och vid Stockholm Gospel Körfestival .
Efter att ha varit runt och träffat körsångare, musiker och sett en längtan men också kanske rädsla att våga prova på gospelpiano så vill jag i mina seminarier rikta mig till Dig som känner dig ovan med gospel, eller till Dig som har kommit lite längre.

Maila gärna till info@gospelstart.se om du är intresserad av framtida kurser. 
 Att kompa gospel bygger mycket på känsla.
Men det finns konkreta tips!
Till samtliga material i serien GOSPEL finns utskrivna pianoarrangemang.
I Gospel 2 (Magnus Spångberg) och
Gospel Start (Patric Wermeling) hittar du lite mer utförliga pianoskolor. 

 

Exempel ur Gospel 8

Exempel ur Gospel Start